De quiltster van de Amish
Boek

De quiltster van de Amish ([2018])/ Mindy Starns Clark & Leslie Gould, vertaling: Lise Stomphorst

Een jonge Amish-vrouw vult haar dagen met het maken van quilts en haar werk in een stoffenwinkel. Wanneer er een kunstenaar in het dorp arriveert, komt haar bestaan op losse schoeven te staan.

Aanwezigheid

Recensie

Linda Mueller is tevreden met haar bestaan. Ze vult haar dagen met het maken van quilts en haar werk in een stoffenwinkel. Aan trouwen denkt ze nog niet echt, maar dat verandert als ze Isaac Mast, een kunstenaar, ontmoet. Hij is anders dan alle andere mannen die ze kent en ze voelt zich al snel tot hem aangetrokken. Samen duikt ze dieper in het verhaal achter een kunstwerk van haar overleden grootmoeder, maar wat ze dan ontdekt, is niet wat ze had verwacht en opeens is een toekomst met Isaac, waarop ze zo hoopt, niet meer zo zeker... De Amish en hun eenvoudige bestaan spreken tot de verbeelding en roepen iets van nostalgie op. Misschien is dat de reden waarom verhalen over de Amish zo geliefd zijn bij veel christelijke vrouwen. Hoe het ook precies zij; romans als deze worden, hoewel ze meestal niet bijster origineel zijn, gretig gelezen. In dit geval is dat ook niet raar, want de schrijfstijl van deze auteurs is prettig en het verhaal bevat de nodige romantiek en spanning, boeit en leest vlot weg en bevat diepgang en een gelovige boodschap. Vervolg op: 'De naaister van de Amish'*. Bevat discussievragen.

Specificaties

Nederlands | 9789064512698 | 373 pagina's

Titel De quiltster van de Amish
Auteur Mindy Starns Clark
Secundaire auteur Leslie Gould ; Lise Stomphorst
Type materiaal Boek
Uitgave Doorn : Uitgeverij Het Zoeklicht, [2018]
Overige gegevens 373 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: My sisters prayer. - Eugene, Oregon : Harvest House Publishers, (c)2018
ISBN 9789064512698
PPN 419584218
Genre familieroman - protestants milieu
Thematrefwoord Amish
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vrouwen van Lancaster County
Boek

De vrouwen van Lancaster County (2012-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
Mindy Starns Clark