Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Magnus
Boek

Magnus ([2018])/ Robert Fabbri, vertaling [uit het Engels]: Peter de Rijk

Zes episodes uit het leven van de Romeinse onderwereldfiguur Magnus, die tegen betaling de inwoners van een wijk in Rome beschermt en die de familie van keizer Vespasianus, desnoods met geweld, ondersteunt.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel van zijn boeiende serie over keizer Vespasianus belicht de auteur een van de voornaamste bijrollen uit de reeks. Het is de achterbuurtfiguur Magnus, die op een kruispunt een herberg heeft en in een bepaalde wijk in Rome de inwoners tegen betaling 'beschermt' tegen overlast door anderen. Zijn gezag ontleent hij aan de goden van het kruispunt, waarvan hij de broederschap leidt die het heiligdom onderhoudt. Hij ondersteunt de familie van Vespasianus waar hij kan, als het moet met geweld, moord en vergif. Hier worden 6 episodes uit zijn leven belicht. Het gaat over ruzies met broederschappen uit andere wijken die naar uitbreiding van hun inkomsten zoeken. Ook moeten regelmatig vijanden van Vespasianus' familie worden uitgeschakeld. Geweld wordt daarbij niet geschroomd, maar ook politieke machinaties spelen een rol. Het zijn boeiende verhalen in de bij Fabbri gebruikelijke aansprekende stijl tegen een historisch verantwoorde achtergrond. Een minpunt is dat het geweld in de vechtpartijen wel erg omstandig wordt uitgediept. Dat zal zijn lezers echter niet storen.

Specificaties

Nederlands | 9789045215983 | 410 pagina's

Titel Magnus
Auteur Robert Fabbri
Secundaire auteur Peter de Rijk
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2018]
Overige gegevens 410 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The Crossroads Brotherhood. - (c)2011 ; The racing factions. - (c)2013 ; The dreams of Morpheus. - (c)2014 ; The Alexandrian Embassy. - (c)2015 ; The imperial triumph. - (c)2017 ; The succession. - (c)2018
ISBN 9789045215983
PPN 417063024
Genre historische roman - biografie - verhalenbundel
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Georganiseerde misdaad; Rome
Taal Nederlands