Wonderplants 2
Boek

Wonderplants 2 planten in je interieur ([2018])/ Irene Schampaert & Judith Baehner, redactie: Mieke Lowette ; illustraties: Georgina Taylor

Informatie in woord en beeld over twintig interieurs van architecten, bloemisten en andere kunstenaars uit verschillende landen en de toegepaste planten daarin.

Aanwezigheid

Recensie

Ook dit boek - het vervolg op 'Wonderplants' (2016)* - toont twintig artistieke interieurs in botanische sferen. Je stapt van de ene verwondering in de andere. Zo ogen een aantal woningen als fraai gedecoreerde urban jungles, terwijl in een ander het groen juist subtiel is toegepast. Weer andere bewoners leven zich uit in hun (binnen)patio en laten de grens tussen binnen en buiten vervagen. Maar allen hebben een passie voor levend groen. De interieurs komen goed tot hun recht op de fraaie veelal paginagrote kleurenfoto's. Het deel 'Planten & verzorging' heeft hetzelfde format als bij de eerdere uitgave, de tekst is vrijwel identiek. 'Planten per interieur' is praktisch met een aantal verkleinde interieurfoto's met vermelding van de toegepaste planten en een korte toelichting. Het plantenregister is alfabetisch en overzichtelijk, met wetenschappelijke en Nederlandse naam, herkomst, water-, licht- en luchtbehoefte en een verzorgingstip. Ook in dit frisgroene hippe boek laten de creatieve makers zien dat ze gevoel voor styling en vormgeving hebben en een neus om bijzondere interieurs te spotten. Wederom voor ieder die meer groen in huis wil halen.

Specificaties

Nederlands | 9789401450751 | 256 pagina's

Titel Wonderplants 2 : planten in je interieur
Uniforme titel Wonderplants twee
Auteur Irene Schampaert
Secundaire auteur Judith Baehner ; Mieke Lowette ; Georgina Taylor
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789401450751
PPN 418957142
Rubriekscode 774.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planten; Interieurkunst; Fotoboeken
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Binnenhuis-architectuur