Ed Sheeran
Boek

Ed Sheeran de verhalen achter de songs ([2018])/ Caroline Sullivan, redacteur: Chris Mitchell ; vertaling [uit het Engels]: Mariëlle Steinpatz

Wat zijn de verhalen achter de liedjes van de populaire singer-songwriter Ed Sheeran (1991)? Lees ook waar ze over gaan en hoe populair elk liedje is. Bevat veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ed Sheeran is een van de grootste popsterren van nu. Met zijn eerste album, uitgebracht in 2011, brak hij door met een originele combinatie: een singer-songwriter die ook hiphopelementen in zijn liedjes verwerkte. Daarna werd het succes alleen maar groter en groter, met name bij jonge meiden. Kennelijk bevalt de status van megaster hem goed, want Sheeran doet niet alleen zijn best op zijn liedjes (die hij zelf schrijft, al dan niet in samenwerking met andere artiesten) maar denkt ook graag na over hoe hij een zo groot mogelijk publiek kan bereiken. In dit boek bespreekt Caroline Sullivan (die voor The Guardian schrijft) alle liedjes van de drie albums van Sheeran die tot nu zijn verschenen. Daarbij heeft ze niet alleen oog voor de ontstaansgeschiedenis, de biografische achtergronden en de muzikale elementen van elk van de songs, maar ook voor de specifieke plaats van de liedjes in het repertoire en de carrière van Sheeran. Het boek bevat daarnaast een rijke verzameling kleurenfoto's, niet alleen van hemzelf, maar ook van de artiesten die een rol hebben gespeeld in zijn songs en carrière. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463591010 | 160 pagina's

Titel Ed Sheeran : de verhalen achter de songs
Auteur Caroline Sullivan
Secundaire auteur Chris Mitchell ; Mariëlle Steinpatz
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2018]
Overige gegevens 160 pagina's - foto's - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Ed Sheeran: writing out loud : the stories behind the songs. - London : Carlton Books, (c)2018
ISBN 9789463591010
PPN 419036776
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sheeran, Ed
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Sheeran