Zuid-Spanje
Boek

Zuid-Spanje (2018)/ vertaling [uit het Engels] en redactie: Hanneke Bos, redactie en bewerking: Jeanet Liebeek, Monique van der Burg-Klein

Toeristische reisgids.

Aanwezigheid

Recensie

Ruim geïllustreerde reisgids op dik papier met achtergrondinformatie over geschiedenis, aard en kenmerkende cultuuruitingen van dit gebied van Spanje. Karakteristieken als flamenco en stierengevecht, maar ook de eetcultuur of de ongerepte sierra's en het onherbergzame berggebied Alpujarras of het natuurgebied Doñana komen aan bod. In het daarop volgende reisgedeelte passeren de verschillende Andalusische provincies zoals Granada en Sevilla met de gelijknamige steden en hun omgeving de revue. Het Moorse Alhambra paleis en de Grote Moskee van Córdoba en andere bezienswaardigheden worden tot in detail beschreven, de ligging wordt op afzonderlijke kaarten aangegeven. Ook de Britse enclave Gibraltar komt aan bod. Het laatste deel bevat reisinformatie, accommodatie (met websites), nuttige adressen en handige zinnen. De kleurenfoto's in het boek geven een goede indruk van de couleur locale. Met uitklapbare overzichtskaarten op het binnen voor- en achterblad en een index.

Specificaties

Nederlands | 9789066554696 | 248 pagina's

Titel Zuid-Spanje
Secundaire auteur Hanneke Bos ; Jeanet Liebeek
Type materiaal Boek
Editie 7e druk;
Uitgave Lochem : Uitgeverij Cambium B.V., 2018
Overige gegevens 248 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Zeewolde : Uitgeverij Cambium B.V., 1993 - Met literatuuropgave, index - Vertaling van: Southern Spain. - Singapore : Apa, (c)2018. - (Insight guides)
ISBN 9789066554696
PPN 412518155
Rubriekscode Spanje 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuid-Spanje; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Zuid-Spanje)

Relaties/Serie

Cambium reisgidsen
Boek

Cambium reisgidsen (1991-...)

vol.
Uitgeleend
Insight guides
Boek

Insight guides (1991-...)

vol.
Uitgeleend