Beng, beng, boem!
Boek

Beng, beng, boem! we maken muziek ([2018])

Pinguin speelt piano, Beer blaast op de trompet, Tijger rockt op de gitaar en Konijn drumt erop los. En hoe klinken alle dieren samen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met zwart-witte tekeningen met enkele steunkleuren, met tabs en geluidsknoppen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Vierkant, stevig hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken en aan de rechterzijde vijf tabs. Daarop staan muziekinstrumenten met geluidsbuttons. Hiermee kun je Pinguïn op de piano horen spelen, Beer op de trompet, Tijger op zijn gitaar en Konijn op de drums. Op de laatste dubbele pagina is iedereen nog eens te horen! De geluidskwaliteit van de swingende muziekjes is goed. De eenvoudige tekst verwoordt welke instrumenten de dieren bespelen, compleet met klanknabootsing. De duidelijke illustraties over steeds twee pagina's zijn eveneens eenvoudig en uitgevoerd in zwart-wit met enkele sprekende steunkleuren. Tekst en illustraties beginnen aan de binnenzijden van het omslag. Het achterplat is verdikt vanwege het geluidselement en de vervangbare batterijen; er is ook een aan-en-uitknop. In dezelfde opzet verscheen ook 'Boe, tok, bèh! : etenstijd op de boerderij'*. Vrolijk boekje dat in de smaak zal vallen bij kleintjes vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021678559

Titel Beng, beng, boem! : we maken muziek
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 19 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Wee gallery® en Een kartonboek vol geluid - Vertaald uit het Engels. - Illustraties: Surya Sajnani - Vertaling van: Toot, toot, boom! : listen to the band. - London : QED Publishing, 2017
ISBN 9789021678559
PPN 417099169
Genre Boekstart
Thematrefwoord Muziekinstrumenten ; Geluiden
Taal Nederlands