Boe, tok, bèh!
Boek

Boe, tok, bèh! etenstijd op de boerderij ([2018])

De koe heeft trek in hooi, het schaap in klaver, het varken wil graag appeltje en de kip heeft het liefst mais. En wat roepen alle dieren als de boer eten komt brengen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met zwart-witte tekeningen met enkele steunkleuren, met tabs en geluidsknoppen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

De dieren hebben honger: de koe lust wel wat hooi, het schaap wil klaver, het varken heeft trek in een appel en de kip heeft het liefst maïs. Gelukkig komt de boer op zijn tractor aanrijden met eten voor allemaal. Hardkartonnen, vierkant prentenboekje met afgeronde hoeken, met gladde maar niet glanzende bladzijden en halfronde tabs opzij. Daarin zijn geluidsknoppen verwerkt die - pas na vrij hard drukken - het natuurgetrouwe geluid van het betreffende dier laten horen. Onder de laatste knop hoor je alle dieren nogmaals na elkaar. Het batterijdoosje dat in het het verdikte achterplat is verwerkt heeft ook een aan-en-uitknop. De tekeningen zijn gemaakt met stevige zwarte lijnen en veel wit, aangevuld met vrij natuurlijke kleuren. De zwarte lijnen en vlakken van de dieren zijn voorzien van een glansvernis. De gestileerde tekeningen van de productieve grafisch ontwerpster zijn gestileerd en goed herkenbaar. In de illustraties, die doorlopen over dubbele pagina's, staat steeds het dier links en rechts twee herhalende zinnen, in schrijfletter, met een kleine variatie. Het eten wordt niet afgebeeld. Een educatief, kunstzinnig kartonboekje met geluid. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Beng, beng, boem! We maken muziek'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021678566

Titel Boe, tok, bèh! : etenstijd op de boerderij
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 19 cm
Annotatie Illustraties: Surya Sajnani. - Vertaald uit het Engels - Omslag vermeldt: Een kartonboek vol geluid en Wee Gallery® - Vertaling van: Moo, cluck, baa! : the farm animals are hungery. - London : QED Publishing, (c)2017
ISBN 9789021678566
PPN 417177720
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Geluiden
Taal Nederlands