De verschrikkelijke Meneer Gom en de peperkoekmiljonair
Boek

De verschrikkelijke Meneer Gom en de peperkoekmiljonair ([2018])/ Andy Stanton, met illustraties van Mattias De Leeuw ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

De slechte meneer Gom en vieze Willem Wilhelmus de Derde stelen het geld van het rijke peperkoekmannetje. Polly (9) laat het er niet bij zitten. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het peperkoekmannetje met elektrische spieren, Alex Tolman (15,24 cm groot), is biljonair. Hij verzamelt zijn geldelijke bezit in een koekblik. Als hij een feest geeft, is dat de gelegenheid voor twee slechteriken - Meneer Gom en Willem Wilhelmus de derde - om hem het geld afhandig te maken. Polly en Vrijdag O'Mijdag zetten de achtervolging in. Tweede, zelfstandig te lezen boek over de nare meneer Gom*, in een nieuwe vertaling van Edward van de Vendel. Ondanks alle bizarre verhaalsprongen, uitweidingen en perspectiefwisselingen is de verhaallijn goed te volgen. De personages blijven karikaturaal, behalve Polly en het peperkoekmannetje. De moraal 'echte vriendschap is meer waard dan geld' is soepel verpakt in dit knotsgekke verhaal. Met nieuwe grappige pentekeningen van Mattias De Leeuw. Gedrukt in een prettig lettertype, met uitroepen in een grotere letter en zeer ruime marges. Absurdistisch verhaal dat het beste tot zijn recht komen tijdens het voorlezen. Vanaf ca. 8 jaar. Eerder verschenen als 'Meneer Gum en de Peperkoeken Biljonair'**.

Specificaties

Nederlands | 9789401449250 | 187 pagina's

Titel De verschrikkelijke Meneer Gom en de peperkoekmiljonair
Auteur Andy Stanton
Secundaire auteur Mattias De Leeuw ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 187 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rug vermeldt: 2 - Vertaling van: Mr Gum and the biscuit billionaire - London : Egmont, (c)2007 - Eerder verschenen onder de titel: Meneer Gum en de Peperkoeken Biljonair. - [Hoorn] : Hoogland & Van Klaveren, 2010. - (@Verhalen uit Braaxsel-Binnen ; b. 2)
ISBN 9789401449250
PPN 418102384
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Nederlands