Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het tijdperk van de dinosaurussen
Boek

Het tijdperk van de dinosaurussen ([2018])/ Michael Bright, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Hiskia Peters

In het Trias waren miljoenen dieren- en plantensoorten verdwenen, een paar van de eerste dinosaurussen overleefden. Maak kennis met allerlei soorten dino's en lees waarom ze uitstierven. Met veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan het begin van het Trias waren miljoenen dieren- en plantensoorten verdwenen, maar o.a. een paar van de eerste dinosaurussen overleefden. In deze uitgave maken we kennis met soorten dino's, zoals de vleeseters, gevederde dino's, de T-rex, planteneters en dino's in zee. Tot slot worden mogelijke oorzaken van het uitsterven van dino's op een rijtje gezet. De informatie is beknopt in dertien overzichtelijke hoofdstukken van telkens een dubbele pagina. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding gevolgd door enkele tekstblokken met een grote gekleurde kop. De tekst is vrij pittig, met soms lange zinnen en moeilijke woorden (goed voor de woordenschat). In de tekst vetgedrukte woorden (bv. omnivoor, era en flipper) staan in de woordenlijst achterin. Rijk geïllustreerd met niet omkaderde kleurentekeningen, -foto's, 3D-afbeeldingen en kaartjes op een gekleurde achtergrond. Bevat een inhoudsopgave, register, verwijzing naar andere boeken over het onderwerp (van dezelfde uitgeverij) en links naar enkele relevante Nederlandstalige websites. Aardige uitgave over een onderwerp waarover al talrijke boeken verschenen. Maakt deel uit van de vijfdelige serie 'Onze planeet'*. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412131 | 31 pagina's

Titel Het tijdperk van de dinosaurussen
Auteur Michael Bright
Secundaire auteur Irene Venditti ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Birth of the dinosaurs. - Wayland, (c)2016. - (Planet Earth)
ISBN 9789463412131
PPN 417982143
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Onze planeet
Boek

Onze planeet (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Michael Bright