Octo-onderbroek
Boek

Octo-onderbroek ([2018])/ Suzy Senior, Claire Powell, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Octo schaamt zich, want hij heeft geen onderbroek aan. Maar waar vind je een onderbroek voor een octopus, misschien in het Diepzee Magazijn? Vierkant prentenboek met felgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In vierregelig rijm vertelt een octopus in de ik-vorm hoe hij op zoek gaat naar een onderbroek. In de winkel is veel te koop: mutsen voor zeepokken, galakleding voor glibberige alen, kostuums voor kogelvissen en pantoffels voor zeehonden. Maar nergens is een onderbroek te vinden met plaats voor al zijn poten - of zijn het armen? Ineens daagt het besef dat hij in de verkeerde categorie zoekt, beter iets met mouwen...? Groot vierkant prentenboek met felgekleurde illustraties over dubbele pagina's. De grote platen geven een onderwaterwereld weer met fantasievolle eigentijdse details: Octo shopt op internet, de prachtigste zeedieren doen inkopen in het Diepzee Magazij' en zwemmen met tasjes aan hun vin of neus. Prachtige schutbladen met shoppende vissen maken het af. De rijmpjes zijn hier en daar wat krom, de voorlezer moet ermee aan de slag. Voorlezen en samen kijken en fantaseren vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316809

Titel Octo-onderbroek
Auteur Suzy Senior
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Claire Powell ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Illustraties Claire Powell - Vertaling van: Octopants. - Londen : Little Tiger Press, 2018
ISBN 9789048316809
PPN 418231052
Thematrefwoord Kleding ; Zeedieren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands