Lijfgids
Boek

Lijfgids een reis door de puberteit ([2018])/ Chariva, met tips & tricks van onder anderen Pip Pellens, Victoria Koblenko, Liza Sips en Jill ; illustraties: StudioSilvana

Olivia vertelt van alles over de puberteit, o.a. over verzorging, de menstruatie, verliefdheid, sport, alcohol en loverboys. Met tips van jonge rolmodellen en cartoonachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze gids bevat uiteenlopende informatie over meisjes in de puberteit. In zes hoofdstukken neemt Olivia je langs het lichaam mee op ontdekkingsreis. Olivia is 18 jaar en heeft de puberteit net zoþn beetje achter de rug. Daarom vertelt ze alles wat ze erover weet. Over raar en vet haar, hormonen, oorbellen, verliefdheid, voeding, borsten en sociale media. Het laatste hoofdstukje 'Voor later' bevat wat informatie over vrijen, loverboys, anticonceptie en alcohol. De inhoud wordt creatief gepresenteerd met duidelijke en voor de doelgroep aansprekende cartoonachtige kleurenillustraties. Veel tips, ook van jonge rolmodellen en handige weetjes staan in gekleurde tekstblokjes verspreid over de pagina. De meeste onderwerpen komen wel aan bod in op de doelgroep toegesneden taalgebruik. Er wordt niet te diep ingegaan op de details. Pubers worden serieus genomen en soms ook met de nodige humor. Deze benadering sluit aan bij de doelgroep. Visueel aantrekkelijke uitgave met op het omslag een getekende illustratie van Olivia in haar gele catsuit. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048846535 | 123 pagina's

Titel Lijfgids : een reis door de puberteit
Auteur Chariva
Instelling /StudioSilvana
Secundaire auteur Pip Pellens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2018]
Overige gegevens 123 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789048846535
PPN 418966516
Rubriekscode 416.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puberteit; Meisjes
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Meisjes