Kalle en Saar in de jungle
Boek

Kalle en Saar in de jungle (2018)/ Jenny Westin Verona, Jesús Verona ; vertaald [uit het Zweeds] door Bette Westera

Kalle en Saar spelen bij Kalle thuis terwijl mama moet werken. Maar ze vervelen zich. Mama wil niet dat ze naar buiten gaan, maar Kalle en Saar sluipen toch de tuin in. Daar gaan ze op avontuur in de jungle! Groot prentenboek met gedetailleerde, fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat prentenboek met een fantasierijk verhaal over de vriendjes Kalle en Saar. Ze hebben vrij van de kleuterschool en spelen al de hele dag binnen. Ze mogen van mama namelijk niet naar buiten, omdat het zal gaan regenen. Maar ze vervelen zich binnen, en besluiten toch samen buiten op avontuur te gaan. Ze stoppen handige spulletjes in hun rugtas en gaan de tuin in, waar voor hen de jungle begint. Ze komen er een boze wolf en een gevaarlijke krokodil tegen, die ze met appels onschadelijk maken. Ze spelen verstoppertje en schuilen voor de regen in hun zelfgebouwde hut. Het jongetje Kalle met zijn knalroze laarsjes is nogal bangig en voorzichtig. Saar is handig en een durfal. Grote kleurrijke illustraties over dubbele pagina's met onder aan elke pagina twee tot vier regels tekst. Door de grote hoeveelheid kleine details in de illustraties, gemaakt met diverse technieken (o.a. collage, verf, potlood), is er ontzettend veel te bekijken en opnieuw te bekijken. Ook zijn er veel uitbundig gekleurde, exotische planten en bloemen. Hoewel het onderwerp vrij conventioneel is, is de uitwerking fantasievol. Leuk debuut van Zweedse makers. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021414935

Titel Kalle en Saar in de jungle
Auteur Jenny Westin Verona
Secundaire auteur Jesús Verona ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2018
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst Jenny Westin Verona ; illustraties Jesús Verona - Vertaling van: Kalle och Elsa rymmer. - Stockholm : Rabén & Sjörgren, 2016
ISBN 9789021414935
PPN 418840571
Thematrefwoord Spelen ; Fantasie
Taal Nederlands