Voor alle sterren in de nacht
Boek

Voor alle sterren in de nacht (2018)/ Karl Newson, met tekeningen van Chiaki Okada ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Elke avond voor het slapengaan doet beertje Luna met mama een wens. Zo kunnen ze samen vliegen als vogels, zwemmen als vissen en zo klein worden als lieveheersbeestjes. En na elk avontuur droomt Luna prachtige dromen. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor alle kleintjes is er een ritueel voor het slapen gaan. Voor beertje Luna betekent dat - na haar pyjama aantrekken, tanden poetsen en in bed kruipen - het doen van een wens. En er is natuurlijk genoeg te wensen; vandaar de titel 'Voor alle sterren in de nacht'. Samen met mama bedenkt Luna wensen als: kunnen vliegen als vogels, zwemmen als vissen, zo klein worden als lieveheersbeestjes en dan klimmen naar de top van een enorme paardenbloem. Mama begeleidt Luna bij al haar wensen, zoals te zien is op de sfeervolle illustraties in dit prachtige prentenboek. De beperkte tekst bevindt zich telkens in een sierlijk kader in de illustratie of op een aparte pagina, met een kleinere illustratie erbij. De grote tekeningen zijn echte kijk- en praatplaten. De gedetailleerde illustraties met krijt gemaakt in zachte kleuren en hebben een wazige, dromerige sfeer. Mooi geïllusteerde schutbladen; voorin een wolkenhemel in de avondschemering vol fraaie roze wolken en achterin een nachtelijke hemel vol sterren. Verzorgd, oblong prentenboek met een fijn verhaal voor het slapengaan. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710653

Titel Voor alle sterren in de nacht
Auteur Karl Newson
Secundaire auteur Chiaki Okada ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2018
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: For all the stars across the sky. - London : Walker Books, 2018
ISBN 9789047710653
PPN 419824936
Thematrefwoord Slapengaan ; Wensen ; Fantasie
Taal Nederlands