Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Waarom voel ik niet dat de aarde draait?
Boek

Waarom voel ik niet dat de aarde draait? & andere levensbelangrijke vragen over wetenschap (2018)/ geschreven door James Doyle, met tekeningen van Claire Goble ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens ; oorspronkelijke redactie: Sue Grabham

Waarom droom ik? Blijft de zon altijd schijnen? Vragen over zo'n 25 onderwerpen als bomen, huid en zweet, de big bang en de zon en computers en robots worden beantwoord. Met veel kleurenfoto's, kunstwerken enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek NATUUR WETENSCHAPPEN DOYL

Recensie

Waarom zijn medicijnen zo smerig, waarom klinken sirenes zo raar als ze voorbijrijden, waar komen bergen vandaan, waarom zijn bomen groen en hoe weten chirurgen wat ze weg kunnen halen? Zo'n 25 populairwetenschappelijke, uitwaaierende vraagstukken komen aan bod in deze levendig vormgegeven uitgave. De vraagstukken zijn interessant, worden op vlotte wijze gepresenteerd en van informatie voorzien. De inhoud is niet specialistisch en gaat niet heel diep, maar richt zich vooral op een eerste antwoord op de gestelde vraag. Daarbij ondersteunen honderden illustraties (soms ook: iconische, cf. Einstein, of echte kunstwerken), soms paginagroot, in kleur en zwart-wit de tekst. Een bladerboek met tal van onderwerpen waar je als nieuwsgierig opgroeiend mens wel even voor wilt gaan zitten. De tekst staat in een soort dyslexieletter, die niet voor iedereen lekker leest. Met register en woordenlijst. In dezelfde opzet verscheen 'Waarom verdrinken vissen niet?'* (2017). Interessante actuele uitgave, die als aanzet kan dienen voor verdere verdieping. In zijn soort origineel en actueel. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710165 | 95 pagina's

Titel Waarom voel ik niet dat de aarde draait? : & andere levensbelangrijke vragen over wetenschap
Auteur James Doyle
Secundaire auteur Claire Goble ; Jesse Goossens ; Sue Grabham
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2018
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Why can't I feel the earth spinning?. - London : Thames & Hudson Ltd, (c)2018
ISBN 9789047710165
PPN 41963200X
Rubriekscode 504
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen