Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe groot is de wereld?
Boek

Hoe groot is de wereld? ([2018])/ Britta Teckentrup, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Kleine Mol wil weten hoe groot de wereld is. Zijn vader zegt dat hij dat zelf moet onderzoeken. Dus gaat Kleine Mol op pad. Hij vraagt het aan alle dieren, maar ze zeggen allemaal iets anders. Gelukkig wil de walvis wel laten zien hoe groot de wereld is. Prentenboek met levendige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een dag heeft Kleine Mol een grote vraag voor zijn papa: 'Hoe groot is de wereld?'. Papa zegt dat hij dat zelf maar moet gaan onderzoeken en dus klimt Kleine Mol de molshoop uit en gaat op pad. De spin geeft als antwoord: zo groot als mijn web, volgens de muis is de wereld zo groot als zijn veld en ook het paard en de zeemeeuw hebben hun eigen idee over de grootte van de wereld. Als laatste ontfermt een walvis zich over Kleine Mol, die hem laat inzien dat er geen simpel antwoord te geven is. Ze reizen samen naar hoge bergen, een gele woestijn, een grote stad en groene oerwouden tot Kleine Mol aangeeft dat hij zijn familie mist en de walvis hem naar huis brengt. Kleine Mol realiseert zich dat hoe groot de wereld ook is, er geen fijnere plaats is dan thuis, waar zijn familie op hem wacht. De levendige illustraties over dubbele pagina's zijn opgebouwd uit meerdere lagen in gemengde (stempel)technieken, met een breed kleurenpalet en veel contrast. Tekst en illustraties vullen elkaar goed aan. De tekst, gedrukt in een groot, duidelijk lettertype, heeft veel spreektaal en varieert van alleen een bijschrift tot zes regels. De auteur publiceerde o.a. 'Ssst! De tijger slaapt' (Prentenboek van het Jaar 2018). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316472

Titel Hoe groot is de wereld?
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: How big is the world?. - Boxer Books Limited, 2007
ISBN 9789048316472
PPN 41734323X
Genre avonturenroman - dierenleven
Thematrefwoord Reizen ; Dieren ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands