Feline en de bijzondere ontmoeting
Boek

Feline en de bijzondere ontmoeting ([2018])/ tekst van Antje Szillat, met illustraties van Angela Glökler ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Hedi de Zanger

Feline (11) verhuist met haar ouders naar een oude boerderij in Friesland. Haar vader neemt daar een dierenartspraktijk over. Al snel maakt Feline kennis met Paolo, een sprekende kater die alleen zij kan verstaan. En dat is heel handig in de praktijk! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Feline (11) verhuist met haar ouders naar een boerderij in Oost-Friesland waar Feline's vader de dierenartspraktijk van een oom overneemt. Al snel maakt Feline kennis met Paolo, een sprekende kater. Feline ontdekt dat zij de enige persoon is die Paolo kan verstaan. De kater blijkt een fantastische hulpje: wanneer er gewonde of zieke dieren naar de praktijk komen, weet Paolo Feline precies te vertellen wat er hand is. Een leuk verhaal over een bijzondere, geheime vriendschap. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Het verhaal bestaat uit vrij korte hoofdstukken van ongeveer acht pagina's. De bladspiegel oogt rustig: het lettertype is duidelijk en de marges zijn royaal. Het verhaal is geïllustreerd met leuke zwart-witte tekeningen die uitstekend aansluiten bij het verhaal. Gemiddeld is er per twee pagina's een grote of kleine illustratie. We zien een lief meisje met blozende wangen en lang haar en een dikke, luie kater met donkere vlekken. Een fijn meidenverhaal. Ook geschikt voor kinderen die wat moeite hebben met lezen. Het einde komt nogal abrupt en wijst op een vervolgdeel (in het Duits zijn al vier delen verschenen). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166859 | 110 pagina's

Titel Feline en de bijzondere ontmoeting
Auteur Antje Szillat
Secundaire auteur Angela Glökler ; Hedi de Zanger
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 110 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Das Geheimnis vom Glückskleehof. - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co., (c)2017. - (Fabelhafte Feline ; Bd. 1)
ISBN 9789051166859
PPN 418781311
Genre dierenleven - sprookjes
Thematrefwoord Dieren ; Dierenartsen ; Magie
Taal Nederlands