Schaduw over Berlijn
Boek

Schaduw over Berlijn (oktober 2018)/ Volker Kutscher

Een inspecteur van politie wordt in het Berlijn van 1926 geconfronteerd met enkele moorden die te maken hebben met de dreigende communistische revolutie, de opkomst van het nazisme en de aanwezigheid van veel Russische bannelingen.

Aanwezigheid

Recensie

Inspecteur Gereon Rath is in 1926 vanuit Keulen overgeplaatst naar de afdeling zedenpolitie van Berlijn, maar ziet kans om bij de afdeling moordzaken te komen als in de Spree het lijk gevonden wordt van een zwaar mishandeld persoon. Zonder medeweten van zijn superieuren doet hij onderzoek naar een omvangrijk complot waarbij Russische bannelingen, Berlijnse nachtclubeigenaren en leden van de opkomende SA betrokken zijn. En dat tegen de achtergrond van communistische demonstraties die het Berlijnse gezag op zijn grondvesten doen trillen. Bovendien is er grote twijfel over de betrouwbaarheid van collega's. Rath gaat bepaald niet conventioneel te werk en mede daardoor en door de logische vermenging van privé- en politiezaken is dit een bijzondere thriller geworden. De schrijver heeft een boeiende en beangstigende setting gecreëerd waarin men de ondergang van de Weimarrepubliek als het ware proeft, met een sterke karakterisering en een ingewikkeld, maar razend knap plot, waarin plichtsbesef en integriteit een belangrijke rol spelen.

Specificaties

Nederlands | 9789044354461 | 572 pagina's

Titel Schaduw over Berlijn
Auteur Volker Kutscher
Secundaire auteur Janet Blanken
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : the house of books, oktober 2018
Overige gegevens 572 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Vertaling: Janet Blanken - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Mynx, 2008 - Vertaling van: Der nasse Fisch. - Keulen : Kiepenheuer & Witsch, 2007
ISBN 9789044354461
PPN 419050469
Genre thriller
Taal Nederlands