Éen ding!
Boek

Éen ding! met Charlie en Lola ([2018])/ Lauren Child, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Charlie en Lola mogen één ding uitkiezen van mama. Eén ding voor samen of één ding voor ieder? Charlie berekent wat hij allemaal kan doen in de tien minuten voordat ze naar de winkel gaan. Ook Lola kan niet meer ophouden met tellen. Prentenboek met kleurrijke collageachtige tekeningen vol cijfers. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Charlie en Lola mogen van mama ieder één ding uitkiezen, als ze naar de winkel gaan. Eén ding om te delen, wil Lola weten, of één ding voor ieder? Charlie maakt allerlei ingewikkelde rekensommen om te zorgen dat hij over tien minuten klaar is om te vertrekken. Maar voordat ze bij de winkel zijn, moet Lola steeds nog een ding: tellen van de stippen op haar jurk, lieveheersbeestjes op de stoep, vogels, blaadjes aan de bomen en het aantal stappen naar de winkel. Lola heeft een unieke manier van tellen en getallen benoemen. In de winkel kiezen ze één vel met zes buttons en één vel met twaalf stickers, waarmee ook van alles geteld kan worden. Een boek vol getallen, zowel geschreven in letters als in cijfers, om kinderen te stimuleren om te leren tellen. Het tellen wordt op overdreven maar grappige wijze doorgevoerd in alle activiteiten van Charlie en Lola. De collageachtige illustraties zijn aantrekkelijk en kleurig. De teksten staan op, in en rond de afbeeldingen; levendige typografie met afwissseling in grootte, lettertype en kleur. De schutbladen tonen de cijfers van 1 tot en met 300, in verschillende cijfers gedrukt. Op het vrolijke omslag staan bepaalde woorden en cijfers in reliëf. Leuk prentenboek met een erg nadrukkelijk doel. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316465

Titel Éen ding! : met Charlie en Lola
Auteur Lauren Child
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustaties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: One thing. - London : Orchard Books, 2015
ISBN 9789048316465
PPN 418231060
Thematrefwoord Tellen ; Gezin
Taal Nederlands