Movie-making news
Boek

Movie-making news het verhaal achter de magie (september 2018)/ Jody Revenson, vertaling [uit het Engels]: Corrie van den Berg

Sla deze krant open en lees de niet eerder vertelde verhalen over de Fantastic Beasts-film. Met nieuwtjes, commentaar van de acteurs en filmmakers en achtergrondinformatie. met veel zwart-witfoto's uit de film. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek bevat vele feiten en achtergronden over de film 'Fantastic beasts and where to find them'. Er zijn interviews opgenomen met de acteurs en filmmakers van de fantasievolle film. De keuzes die in de film zijn gemaakt worden uitgelegd. Het bevat ook nieuwtjes en niet eerder vertelde verhalen. Zo komt de auteur van het boek, J.K. Rowling, aan het woord en de regisseur van de film. Maar ook de acteurs krijgen een stem, bijvoorbeeld over hoe zij zich voor hebben bereid op hun rol. Op die manier wordt een exclusieve inkijk gegeven in het verhaal achter de film en de totstandkoming daarvan. Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken, katernen genoemd, met als titels 'Laatste nieuws', 'Macusa- nieuws', 'Tovenaarsmode en -design', '(Duistere) kunst en entertainment', 'Late editie', en als extra een vooruitblik op de tweede film: 'The crimes of Grindelwald'*. Het boek is opgemaakt als een ouderwetste Amerikaanse krant, op dun, grauw papier. Er wordt volop gevarieerd met lettertypes en kadering. Er staan heel veel zwart-witfoto's in, voornamelijk van scènes uit de film. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402702163 | 80 pagina's

Titel Movie-making news : het verhaal achter de magie
Uniforme titel Fantastic beasts and where to find them
Auteur Jody Revenson
Secundaire auteur Corrie van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, september 2018
Overige gegevens 80 pagina's, 14 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Movie-making news. - HarperCollinsPublishers, 2018
ISBN 9789402702163
PPN 417558325
Rubriekscode 798.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fantastic beasts and where to find them (film)
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms