The notebook [Nederlands]
Boek

The notebook [Nederlands] = Het dagboek ([2018])/ Nicholas Sparks, vertaling [uit het Engels]: Servaas Goddijn

Een bejaarde Amerikaanse man kijkt in het verpleegtehuis terug op zijn grote liefde voor zijn vrouw, die ernstig dement is geworden.

Aanwezigheid

Recensie

Een oude man woont met zijn vrouw in een verzorgingshuis. Zij is Alzheimerpatiënt en ernstig dement. De oude man overdenkt hun gezamelijke leven. Zij waren hun leven lang verliefd op elkaar, hun liefde was bijna 'ouderwets', zo voor eeuwig en altijd! Het hoogtepunt van het verhaal is dan ook het einde, als ze samen een moment beleven waarop ze de eenzaamheid van haar ziekte kunnen doorbreken. De liefde van deze twee mensen is niet alleen ouderwets, maar ook ouderwets beschreven, want de (redelijk jonge) auteur schrijft een soort dagboek namens de oude man en hij doet dat met de zinsbouw, de woorden en het gevoel van de oude man. Het begin en het einde van het verhaal zijn verreweg het beste geschreven en het meest ontroerend, want daar is de oude man helemaal zelf aan het woord, zo lijkt het. Het wordt daar ook weer schokkend duidelijk wat Alzheimer aanricht in zijn slachtoffers. De lezerskring kan groot zijn: een goed geschreven verhaal over liefde en ziekte, dat in één adem gelezen wordt. In 2004 verfilmd als 'The Notebook' door Nick Cassavetes.

Specificaties

Nederlands | 9789022585634 | 149 pagina's

Titel The notebook [Nederlands] = Het dagboek
Uniforme titel Het dagboek Best of romance
Auteur Nicholas Sparks
Secundaire auteur Servaas Goddijn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2018]
Overige gegevens 149 pagina's - 22 cm
Annotatie Achterkant vermeldt: Best of romance - Vertaling van: The notebook. - New York : Warner Books, (c)1996 - Oorspronkelijke titel: Het dagboek. - Houten : Van Holkema & Warendorf, 1996
ISBN 9789022585634
PPN 418841241
Thematrefwoord Liefde
Taal Nederlands