Leven na Hailey
Boek

Leven na Hailey ([2018])/ Jonathan Tropper, vertaald [uit het Engels] door Daniëlle Alders

Een man die rouwt om zijn overleden vrouw, moet in actie komen als zijn ene zuster gaat trouwen, de ander gaat scheiden, zijn vader dementeert en zijn puberende stiefzoon in de problemen komt.

Aanwezigheid

Recensie

Een jaar nadat Doug Parker (29) weduwnaar is geworden, zit hij nog steeds vast in het verdriet om zijn vrouw Hailey (40). Hij treurt, rouwt en dompelt zich in zelfmedelijden. Zijn familie vindt dat de wereld doorgaat en dat hij in actie moet komen. De omstandigheden zijn er naar: een dementerende vader, een pillenslikkende moeder, een zwangere tweelingzus die wil scheiden en een zus die gaat trouwen. Daarbij krijgt Doug de zorg van Hailey's zoon, een jonge puberende vandaal die hasj gebruikt. Ondertussen is Doug bekend van zijn columns, beroemd vanwege zijn verdriet en worden diverse dates voor hem geregeld. Hoe dit alles tot een goed einde moet komen, vertelt dit boek. Een goed geschreven verhaal dat op een ontroerende manier laat zien hoe iemand het 'wij' moet veranderen in 'ik'. De sleutelzin is dan ook: 'Ik had een vrouw. Ze heette Hailey. Nu is ze er niet meer. En ik ook niet'. Juist die laatste vier woorden doen het hem. Het geheel wordt lichter door de gebeurtenissen van een niet-sporende familie die met goede wil en liefde Doug helpt. Klein formaat, kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789045340241 | 446 pagina's

Titel Leven na Hailey
Auteur Jonathan Tropper
Secundaire auteur Daniëlle Alders
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amersfoort : Colibri, [2018]
Overige gegevens 446 pagina's - 15 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Truth & Dare, 2007 - Vertaling van: How to talk to a widower. - Londen : Orion Books, 2007
ISBN 9789045340241
PPN 417079079
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rouwproces ; Weduwnaars
Taal Nederlands