Kleuren
Boek

Kleuren (2018)/ Nathalie Choux

Welke rode vruchten zie je hier? En wat schijnt er aan de hemel? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties om de kleuren rood, blauw, geel en groen te herkennen. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Twee bungelende rode kersen en een knalrode brandweerwagen, een aardbei, rode vis en regenlaarzen verbeelden de kleur rood. Zo worden ook blauw, geel en groen weergegeven in dit hardkartonnen prentenboek. Rechts staat steeds een grote illustratie op een witte ondergrond, bv. een stralende gele zon, en links een viertal kleinere voorwerpen, ook vrijstaand op een witte ondergrond. De naam van het voorwerp en de kleur staan erbij; boven de grote illustratie staat nog een vraag, bv. 'Welk groen dier is dit?'. Op de rechterpagina bevindt zich ook steeds een schuif- of draaielement. Toch is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Ook visueel is het aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe: zo spuit de walvis water en bungelen er ineens drie kersen aan steeltjes in plaats van twee. Op de laatste dubbele pagina staan alle kleine voorwerpen door elkaar, met de vraag of de lezer de kleuren nog weet. Eenvoudig maar kwalitatief goed peuterboekje; deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044826784

Titel Kleuren
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2018
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: illustraties: Nathalie Choux. - Omslagtitel - 1e druk: 2015 - Vertaling van: Mon imagier des couleurs. - Paris : Éditions Nathan, (c)2011. - (Kididoc)
ISBN 9789044826784
PPN 419523383
Thematrefwoord Kleuren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux