Survivalgids
Boek

Survivalgids over leven in een groep of gezinshuis ([2018])/ Jorien Meerdink, met medewerking van Aleksandra Kubica, Marjan Schippers, Minke Verdonk, Annemiek Verheij en Annemieke de Vries ; illustraties: Joke C. Bos

Hoe is het voor jou om in een groep of gezinshuis te wonen? Werk- en verwerkingsboek over wat heb je nodig als je nieuw bent, de omgang met groepsgenoten en leiding en de voorbereiding van je vertrek. Met kleurenillustraties. Onder begeleiding vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sommige kinderen/jongeren kunnen om tal van redenen niet meer thuis wonen. Zij zijn aangewezen op wonen in een groep of in een gezinshuis. Deze uitgave is hierbij tot steun, juist in een periode dat de betreffende jongeren een instabiele situatie verlaten en gevoelens van verdriet, opluchting, teruggetrokkenheid, rouw, loyaliteit, angst en alleen worden gelaten als een wervelwind door hun lijf gieren. Het kan dan uitermate helpen de nieuwe situatie op doelgerichte wijze onder ogen te zien, te verwerken en er een weg in te vinden. Het is vooral een werk- en verwerkingsboek, tenminste: voor wie tot de inhoud kan doordringen. Het laat het kind/ de jongere op basis van vragen, tips en werkopdrachten nadenken over en reflecteren op zijn/ haar persoonlijke situatie. Er is veel leeswerk voorhanden en het begrijpen van de tekst vraagt een goed ontwikkeld leesvermogen. Aan jonge moeders en gezinshuizen in Curaçao is ook aandacht besteed. De lay-out is aan de drukke kant, eenvoudige en onevenwichtige opmaak en eenvoudige kleurenillustraties. Wat niet wegneemt dat het gebodene van grote betekenis kan zijn voor het verdere leven van kind en jongere. De waardevolle inhoud kan het best verwerkt worden onder begeleiding van een buddy, groepsleider of gezinsouder. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088508486 | 78 pagina's

Titel Survivalgids : over leven in een groep of gezinshuis
Auteur Jorien Meerdink
Instelling /WESP
Secundaire auteur Aleksandra Kubica ; Joke C. Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordwijkerhout] : WESP, [2018]
Overige gegevens 78 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Aan de kop van de titelpagina en op omslag: Over leven in een groep of gezinshuis - Met literatuuropgave
ISBN 9789088508486
PPN 41763787X
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pleegkinderen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Pleegkinderen