Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Collins geheime channel
Boek

Collins geheime channel van underdog tot YouTube-ster ([2018])/ Sabine Zett, met illustraties van Falk Holzapfer ; vertaling [uit het Duits]: Marieke Hoogland

Collin is erg verbaasd dat hij niet de populairste jongen op school is. Hij besluit een You Tube-kanaal te beginnen. Dat zal hem snel beroemd maken. Maar het loopt niet allemaal zoals hij had gedacht. Met veel zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Collin Doem (13, ik-figuur) vindt zichzelf geweldig, maar merkt dat hij in zijn klas de enige is met dit diepe inzicht. Bijvoorbeeld omdat ze hem geen Doem maar Dom noemen. En ook omdat hij op school eigenlijk maar één vriend heeft: Jojo. Omdat Collin graag in de smaak zou willen vallen bij de aantrekkelijke Kim, of eigenlijk bij alle meisjes uit zijn klas, denkt hij na over een strategie. Hij krijgt een geweldig idee: een eigen YouTube-kanaal. Met de nodige moeite en de hulp van Jojo gaat hij online als CMC: Chill Mee Channel. Collin hoopt natuurlijk vurig dat vooral Kim zal gaan kijken. Eerste deel van een nieuwe graphic novelserie die is gemodelleerd aan 'Het Leven van een Loser', zowel qua schrijfstijl, als naar inhoud en opmaak. Tussen alle melige overdrijvingen door is de sfeer van het verhaal opvallend positief, inclusief een happy end. Ook de lay-out is voor het genre redelijk rustig: een prettig en ruim gedrukt lettertype, af en toe een woord afwijkend, groot en vet gedrukt, en veel louter zachte potloodtekeningetjes op elke pagina. De Duitse auteur schreef eerder vijf andere graphic novels in een serie over Hugo. Deze uitgave mikt op de bovenbouw van de basisschool, voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114213 | 188 pagina's

Titel Collins geheime channel : van underdog tot YouTube-ster
Auteur Sabine Zett
Secundaire auteur Falk Holzapfel ; Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2018]
Overige gegevens 188 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Collins geheimer Channel : Wie ich endlicht cool wurde. - Bindlach : Loewe Verlag, 2018
ISBN 9789025114213
PPN 419050132
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Sociale media
Taal Nederlands