Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. 2
Boek

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. 2 (oktober 2018)/ Francesca Cavallo, eindverantwoordelijkheid redactie & vormgeving Francesca Cavallo en Elena Favilli ; vertaling [uit het Engels] Monique ter Berg

Honderd korte verhalen over bijzondere vrouwen als Angela Merkel, Beyoncé, Madonna en Nadine Gordimer. Met portretillustraties in kleur van zestig kunstenaressen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Recensie

Ook voor deze tweede uitgave* (met dezelfde titel) verzamelden Twee Amerikaanse schrijfsters verhalen over vrouwen die hun talent hebben benut, verhalen die de wereld hebben veranderd. Zij zien kansen op plekken waar je het niet zou verwachten. Lees er elke dag een paar voor het slapengaan, leg het op je nachtkastje, lichtje uit en ga slapen. Ieder verhaal begint met een vaste openingszin, en vaak is dat 'Er was eens'. Dat maakt dat je aan een sprookje denkt, terwijl het de werkelijkheid is, waar juist geen prins op het witte paard aan te pas komt. Gekozen is voor getekende portretillustraties van allemaal verschillende tekenaars, en niet voor foto's. Aan bod komen vrouwen uit alle werelddelen: een arendjager, Bondskanselier, ijsduiker, vulkanoloog, feodale heerser, astronaut, anti-maffiagetuige, spion, etc. Een bont en vrolijk boek met veel aardige weetjes. Het taalgebruik is soms wat wollig en de opzet erg Amerikaans. De enige Nederlandse vrouw die aan bod komt, is Corry ten Boom, per abuis horlogemaker genoemd. De verhalen kunnen inspirerend zijn voor tieners van ca. 9 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082834345

Titel Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. 2
Auteur Francesca Cavallo
Instelling /ROSE stories, Amsterdam
Secundaire auteur Elena Favilli ; Monique ter Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : ROSE stories, oktober 2018
Overige gegevens XII, 212 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Good night stories for rebel girls 2. - Venice, USA : Timbuktu Labs, (c)2017
ISBN 9789082834345
PPN 418057664
Rubriekscode 315.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Geschiedenis; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrouwen

Relaties/Serie

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Boek

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes (2017-...)

vol. 2
Uitgeleend
Francesca Cavallo