Het moerasmeisje
Boek

Het moerasmeisje ([2018])/ Delia Owens

Als een jong meisje opgroeit in de moerassen van North Carolina blijkt het leven vol gevaren te zijn. Ook verschenen onder de titel 'Daar waar de rivierkreeften zingen'.

Aanwezigheid

Recensie

Kya leidt, na verlaten te zijn door haar moeder en oudere broers, met haar gewelddadige vader een moeizaam bestaan in het moerasgebied van North Carolina. Het is Tate die haar leert lezen en schrijven, hij is de man van wie ze houdt maar ook hij laat haar achter om te gaan studeren. Dan ziet Chase, de lokale badboy zijn kans schoon. Als hij dood in het moeras gevonden wordt, valt de verdenking op Kya. Gebeurtenissen in het leven van Kya worden afgewisseld met de vondst van Chase en het daarop volgende onderzoek en rechtszaak. Het verloop van het verhaal is tamelijk voorspelbaar. De verwikkelingen rondom de rechtszaak worden breed uitgemeten waardoor er weinig vaart in de roman zit. Romandebuut van de Amerikaanse schrijfster die bekend is om haar non-fictie boeken over Afrikaanse natuur.

Specificaties

Nederlands | 9789044354065 | 384 pagina's

Titel Het moerasmeisje
Uniforme titel Daar waar de rivierkreeften zingen
Auteur Delia Owens
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : the house of books, [2018]
Overige gegevens 384 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling: Mariëtte van Gelder - Vertaling van: Where the crawdads sing. - New York : G.P. Putnam's Sons, (c)2018
ISBN 9789044354065
PPN 419135731
Genre thriller
Taal Nederlands