Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ontdek de oceaan
Boek

Ontdek de oceaan ([2018])/ geschreven door Susie Brooks, illustraties van Dawn Cooper ; vertaald uit het Engels door Jevgenia Lodewijks

Weet jij welke dieren in de zee of oceaan leven? Lees van alles over o.a. zeesterren, kwallen, zaagvissen, pingüins en walvissen. Vrij grote uitgave met getekende kleurenillustraties en leuke weetjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Volgens de auteur bevatten de oceanen maar liefst negenennegentig procent van alle leefruimte op onze planeet. Onder de golven speelt zich een bijzondere kringloop af. Allerlei kleurige dieren en wezens leven met elkaar in een soms wankel evenwicht. Sommige van deze dieren weten onder zeer bijzondere omstandigheden te overleven. In zestig bladzijden laat deze luxe uitgevoerde uitgave zien hoe dieren in en onder water met elkaar leven. Na een algemene inleiding volgen vijfentwintig korte hoofdstukken over de dieren die men kan aantreffen onder het wateroppervlak. De uitleg is beknopt gehouden, de prenten staan centraal. Op elke dubbele bladzijde staan fraaie getekende kleurenillustraties van dieren op een gekleurde achtergrond, soms van de zee of strand. Ze spreken tot de verbeelding en zullen veel kinderen verwonderen. De schrijfstijl met woorden als tentakels, objecten en camouflagetruc is gericht op oudere kinderen. Achter in het boek (ruim A4-formaat) zijn een verklarende woordenlijst en een register opgenomen. De auteur en illustrator maakten samen ook 'Insectenrijk' (2016)*. (Jonge) tieners zullen dit boek zeker waarderen. Zeer verzorgde en fraaie uitgave, vertaald vanuit het Engels. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000362974 | 60 pagina's

Titel Ontdek de oceaan
Auteur Susie Brooks
Secundaire auteur Dawn Cooper ; Jevgenia Lodewijks
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2018]
Overige gegevens 60 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Op omslag: met uitneembare prent - Met register - Vertaling van: Ocean emporium. - Egmont UK Limited, 2018
ISBN 9789000362974
PPN 418670935
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën