Wat te doen als de chocola op is?
Boek

Wat te doen als de chocola op is? over sex, chocolade en andere verlangens ([2018])/ Lama Yeshe, vertaald in het Nederlands door Justus Kramer Schippers en Mieke Berger

Over het doorzien van verlangen en gehechtheid, en hoe geluk te kunnen realiseren door de eigen geest te onderzoeken en het ontwikkelen van tevredenheid.

Recensie

De Tibetaans-boeddhistische Lama Thubten Yeshe (1935-1984), medeoprichter van Stichting tot Behoud van de Mahayana Traditie (FPMT), geeft in dit boek inzicht in de wortel van alle lijden (begeerte en gehechtheid, waarvoor hij het beeld of metafoor van chocola gebruikt) en hoe ervoor te zorgen dat men 'onverwoestbaar geluk' kan vinden. Hiervoor wijst hij op het doen van onderzoek in en naar de eigen geest door middel van meditatie. Hij benadrukt het belang van loslaten, tevreden zijn en het ontwikkelen van innerlijke wijsheid. Bevat nawoord en korte info over de schrijver. Omslagfoto van wikkel met stukje chocola. Hoewel in de ondertitel 'sex' wordt genoemd, komt dit woord verder in het boek niet voor. 23 hoofdstukjes met korte frasen en losse alinea's; soms is de tekst benadrukt door het gebruik van grote of rode letters. Luchtig geschreven en weergegeven tekst die mensen op het spoor kan zetten hoe geluk te kunnen realiseren door verlangens en ego te doorzien en los te laten.

Specificaties

Nederlands | 9789491411977 | 175 pagina's

Titel Wat te doen als de chocola op is? : over sex, chocolade en andere verlangens
Auteur Thubten Yeshe (Lama)
Secundaire auteur Justus Kramer Schippers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2018]
Overige gegevens 175 pagina's - portret - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Wisdom Publications, Inc., (c)2018
ISBN 9789491411977
PPN 417628358
Rubriekscode 158.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tantrisme
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Tantrisme