Polles Taartenboek
Boek

Polles Taartenboek maak zelf de lekkerste taarten, cakejes en koekjes uit de keuken van Symbolica! (2018)/ receptuur en realisatie: Simone van der Wal, culinaire fotografie: Lieke Heijn en Pim Janswaard, Cameron studio

Bak samen met Polle en zijn vrienden van de Efteling allerlei soorten taarten, koekjes, traktaties en drankjes. Met stapsgewijze uitleg, kleurenfoto's van de taarten en tekeningen van Eftelingfiguren. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

In dit aantrekkelijke, grote vierkante boek staan bakrecepten die kinderen samen met Polle, het koksmaatje in de paleiskeuken van Symbolica (Efteling), kunnen maken. Na de inhoudsopgave geeft Polle tips om het bakken eenvoudiger te maken. Ook raadt hij aan om bij sommige klusjes de hulp van een volwassene in te roepen, bv. bij het snijden met een scherp mes. Een kristallen bol bij het recept geeft aan of het recept lactose- en glutenvrijs is of zonder geraffineerde suikers. Elk recept beslaat twee bladzijden. Op elke rechterpagina wordt puntsgewijs het recept uitgelegd op een boekrol tegen een witte tegelwand. Op een kleine 'banner' staan de tijdsduur en een lijst van benodigdheden. Op de linkerpagina's is steeds een mooie kleurenfoto van het eindresultaat opgenomen. De bladspiegel is versierd met kleine tekeningen van Eftelingfiguren. Voor de beschrijving is een kleine letter gebruikt; kernwoorden staan in een grotere sierlijke letter. De baksels zijn onderverdeeld in taarten, koekjes, traktaties en drankjes. Deze hebben prachtige namen als Koninklijke kokosmakronen en Hoorntjes van Overvloed. Achterin is een register opgenomen. In dezelfde uitvoering verscheen 'Polles pannenkoekenboek'* (2015). Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000363612 | 96 pagina's

Titel Polles Taartenboek : maak zelf de lekkerste taarten, cakejes en koekjes uit de keuken van Symbolica!
Auteur Simone van der Wal
Instelling /Efteling, Kaatsheuvel
Secundaire auteur Lieke Heijn
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Spectrum, 2018
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Op omslag, titelpagina en in colofon: Efteling - Met register
ISBN 9789000363612
PPN 418242224
Rubriekscode 629.77
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebakrecepten ; Taarten ; Koekjes ; Cakes
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Gebakrecepten