Rory de Raaf (detective)
Boek

Rory de Raaf (detective) ([2018])/ Andrew Clover, Ralph Lazar, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

De vader van Rory (10, ik-figuur) is verdween toen hij klein was. Samen met zijn nieuwe buurmeisje Kato gaat hij op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Rory (10, ik-figuur) wil weten waar zijn vader is, die verdween toen hij klein was. Samen met zijn nieuwe buurmeisje Kato gaat hij op onderzoek uit. Daarbij stuit hij op een ander mysterie: de overbuurman is vergiftigd! Wie zit daarachter? Rory's grote broer gelooft er niets van, maar Rory zal voor eens en voor altijd bewijzen dat hij een echte detective is. Humoristisch verhaal dat voor een groot deel gedragen wordt door de talrijke eenvoudige zwart-witillustraties. De personages zijn getekend als een soort koppoters met lijntjes als armen en benen. Hierdoor komt Rory jonger over dan een tienjarige, hoewel hij in zijn taalgebruik dan weer een stuk ouder lijkt ('misdaadtafereel', 'verwittigen'). Het verhaal is naar het einde toe wat over de top, al zorgt Rory's verlangen naar zijn vader voor een dieper laagje. Op de schutbladen worden alle personages kort voorgesteld in kleine portretjes. Vermakelijk speurdersverhaal met wensvervullend einde. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403207308 | 329 pagina's

Titel Rory de Raaf (detective)
Auteur Andrew Clover
Secundaire auteur Ralph Lazar ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2018]
Overige gegevens 329 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Andrew Clover, illustraties: Ralph Lazar. - Omslag vermeldt: De enige échte detective (die nooit van iets weet) - Vertaling van: Rory Branagan (detective). - HarperCollins Publishers, (c)2018
ISBN 9789403207308
PPN 420577653
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Vaders
Taal Nederlands