Alles kids!
Boek

Alles kids! verhalen om verder te vertellen ([2018])/ Kristel Verbeke, met illustraties van Liesbeth Haesevoets ; redactie: Sarah Devos

Negen verhalen over de kinderen van de Hollebolleweg. Over ouders die scheiden, familiegeheimen, wonen in een asielzoekerscentrum, pesten via social media, leren omgaan met autisme en afscheid nemen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De kinderen van de Hollebolleweg maken van alles mee - zo ook de lastige dingen van het leven. Ouders die scheiden, familiegeheimen, wonen in een (asielzoekers)centrum, pesten via social media, leren omgaan met autisme en afscheid nemen. Negen herkenbare verhalen, realistisch met hier en daar een snufje 'iets te veel toeval', maken stukjes uit het leven van o.a. Matteo, Victoria en Elias zichtbaar. De bewoners van de Hollebolleweg hebben geluk: ze helpen elkaar, lossen samen problemen op en praten over wat ze dwars zit. En dat is de boodschap die de auteur (bekend van o.a. K3) alle kinderen wil geven: praat erover! Om 'verder te vertellen': na elk verhaal enkele pagina's met (culturele) feiten & weetjes, reflectievragen, lijstjes - alle gericht op persoonlijk handelen en gedrag. Veel aandacht voor de vormgeving: retro-achtige lay-out, consequente kleurstelling, stevig papier. Verhalen om zelf te lezen, samen te lezen en voor te lezen; achtereenvolgend of los van elkaar. Mooie uitgave om bij de hand te hebben als lastige thema's van het leven zich voordoen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492958136 | 223 pagina's

Titel Alles kids! : verhalen om verder te vertellen
Auteur Kristel Verbeke
Secundaire auteur Liesbeth Haesevoets ; Sarah Devos
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Horizon, [2018]
Overige gegevens 223 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789492958136
PPN 421052775
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands