De gezalfde
Boek

De gezalfde als goede mannen vallen : roman (september 2018)/ Matthijs en Katie Vlaardingerbroek, redactie: Willeke Herwig

Twee mannen willen allebei God dienen en maken daarbij verschillende keuzes, en gaan hun eigen weg, maar komen elkaar steeds weer tegen.

Aanwezigheid

Recensie

John en Peter leren elkaar kennen bij een evangelisatieproject en ervaren beiden de roeping om de wereld voor Jezus te veranderen. John wordt voorganger en Peter kerkplanter, waardoor hun wegen uiteengaan. John gaat het goed; zijn gemeente groeit en zijn macht en aanzien groeien mee. Peter daarentegen geniet weinig aanzien en is enigszins jaloers op Johns succes. Maar dan worden er dingen over John bekend die hem van zijn voetstuk doen vallen. Hij lijkt verloren, maar dan gaat hij een paar dagen met Peter naar Schotland en verandert alles. Dat ook binnen de kerk niet alles is zoals het moet zijn, wordt duidelijk uit het verhaal van John die uit is op macht, geld en aanzien, al probeert hij zijn drijfveren er voor de buitenwereld vroom uit te doen zien. Maar het zou geen christelijke roman zijn, als John niet ten goede verandert en hij wordt vergeven. Een beetje voorspelbaar wat dat betreft, maar de rest is dat niet zozeer. En al is de roman vrij dun en worden er wel erg grote tijdsprongen gemaakt, dat alles neemt niet weg dat dit een mooi staaltje Nederlandse schrijverskunst is. Het schrijversduo van de roman bestaat uit vader en dochter.

Specificaties

Nederlands | 9789059991330 | 156 pagina's

Titel De gezalfde : als goede mannen vallen : roman
Auteur Matthijs Vlaardingerbroek
Secundaire auteur Katie Vlaardingerbroek ; Willeke Herwig
Type materiaal Boek
Uitgave Hoornaar : Gideon, september 2018
Overige gegevens 156 pagina's - 22 cm
ISBN 9789059991330
PPN 41962256X
Genre protestants milieu
Taal Nederlands