Migratie
Boek

Migratie (2018)/ Han Entzinger

Bespreking van de geschiedenis en verschillende vormen van migratie, de oorzaken en motieven die daarachter steken en de voor- en nadelen ervan.

Aanwezigheid

Recensie

Emeritus hoogleraar migratie- en integratiestudies Entzinger heeft een handzaam en genuanceerd boek geschreven over een van de meest controversiële onderwerpen van deze tijd: migratie. Hij behandelt onder meer theorieën over de oorzaken van migratie. Ook beschrijft hij de motieven van migranten en de vraag of migratie voor- of nadelen oplevert in economisch, demografisch of sociaal-cultureel opzicht. Hij probeert een evenwichtig beeld te schetsen en komt daarbij uit op een wat kritischere positie ten aanzien van migratie dan het recente boek van Leo en Jan Lucassen over vijf eeuwen migratie in Nederland. Dit boek is geschikt voor algemeen ontwikkelde lezers die zich in dit onderwerp willen verdiepen. Op een rustige, echter niet vlakke manier worden de verschillende aspecten belicht. De focus is internationaal, maar de ontwikkelingen in Nederland en België komen ook aan bod. Het boek biedt verder een literatuurlijst met (wetenschappelijke) titels uit diverse talen en verwijzingen naar rapporten van diverse (inter)nationale organisaties. Met grafieken en illustraties in zwart-wit. Pocketuitgave; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789462988422 | 169 pagina's

Titel Migratie
Auteur Han Entzinger
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : AUP, 2018
Overige gegevens 169 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie "Er zijn weinig onderwerpen die al zo lang het maatschappelijk debat domineren als migratie. In dit Elementaire Deeltje beschrijft Han Entzinger op een toegankelijke manier heden en verleden van de (internationale) migratie. Waarom migreren mensen? Wat is het belang van grenzen? Hoe kan migratiebeleid het meest effectief zijn? Entzinger gaat in op de belangrijkste migratietheorieen en staat stil bij de hedendaagse problematiek van vluchtelingen en de specifieke situatie in zowel Nederland als Belgie. Hij sluit af met een aantal aanbevelingen om de migratie in betere banen te leiden" - bron: achterflap
ISBN 9789462988422
PPN 419386726
Rubriekscode 302.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Migratie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Migratie

Relaties/Serie

Elementaire deeltjes
Boek

Elementaire deeltjes (2014-...)

vol. 63
Uitgeleend