Dood of genezen
Boek

Dood of genezen ([2018])/ John Farndon, illustraties: Venitia Dean ; vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Ook heel vroeger wilden dokters mensen beter maken. Maar de manier waarop was soms pijnlijk en zelfs levensgevaarlijk. Lees allerlei weetjes over behandelingen door dokters en ziekenhuizen door de eeuwen heen. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ook heel vroeger wilden dokters mensen beter maken. Maar de manier waarop was soms pijnlijk en zelfs levensgevaarlijk. Ook in het ziekenhuis was je je leven niet zeker. Gestart wordt met wat informatie over het werk en opleiding van dokters. Vervolgens wordt in tien hoofdstukken van een dubbele bladzijde ingegaan op o.a. zagen en boren, kwakzalvers, inentingen tegen de pokken en verdovingen. Verteld wordt bv. hoe gebroken benen en armen vroeger recht werden gezet en waarom mensen lijken aan dokters verkochten. Bij elk weetje staat een eenvoudige getekende kleurenillustratie waarop bv. ook te zien is hoe mensen worden opengesneden. Er komen vele interessante, soms ook heftige weetjes aan bod. Kinderen komen zo meer te weten over de geschiedenis van de medische wereld. Jammer is dat de weetjes niet op chronologisch volgorde zijn gezet, de tijdspanne loopt door elkaar. Zodoende is de opbouw niet duidelijk. Achterin het boek (A4-formaat) zijn enige belangrijke verbeteringen in de medische zorg op een rijtje gezet. Bevat een woordenlijst, register en enige verwijzingen. Deel uit de serie 'De griezelige geschiedenis van ziek & gezond'*. Voor kinderen met een niet al te zwakke maag, je moet wel tegen de soms 'onsmakelijke' weetjes en illustraties kunnen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412643 | 32 pagina's

Titel Dood of genezen
Auteur John Farndon
Secundaire auteur Venitia Dean ; Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Kill or cure. - Hungry Tomato Ltd., (c)2016. - (The grisly history of medicine)
ISBN 9789463412643
PPN 418129983
Rubriekscode 603.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Artsen; Geschiedenis ; Ziekenhuizen; Geschiedenis
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Artsen

Relaties/Serie

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond
Boek

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond (2018-...)

vol.
Uitgeleend
John Farndon