Pillen, poeders en andere brouwsels
Boek

Pillen, poeders en andere brouwsels ([2018])/ John Farndon, illustraties: Venitia Dean ; vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Vroeger kregen zieke mensen de raarste pillen, poeders en brouwsels om beter te worden. Lees allerlei weetjes over geneesmiddelen door de eeuwen heen. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het zal je maar gebeuren, je bent ziek en dan krijg je ook nog te horen dat je apenpoep met honing of varkensurine moet gaan eten en drinken. Heel vroeger had men vreemde ideeën over wat goed voor je was om te herstellen van een ziekte. Allerlei gekke kruidenmengsels van giftige planten of naalden in je lijf zouden het beste voor je zijn. Het boek begint met wat informatie over ziek zijn en beter worden. Met 'geheimzinnige' tekeningen wordt de lezer het boek ingetrokken. De oude Egyptenaren hadden zo hun kruidenmengsels, in China had men Chinese wortels en verpulverd drakenbot. Zo komen er tal van interessante weetjes aan bod en lopen we door de geschiedenis heen waar we hier en daar iets van de sfeer mogen proeven. Het is jammer dat de leuke weetjes niet op chronologisch volgorde zijn neergezet. De tijdspanne loopt door elkaar. Het boek mist een duidelijke opbouw, de hoofdstukken zijn algemeen. Maakt deel uit van de serie 'De griezelige geschiedenis van ziek & gezond'*. Bevat een woordenlijst, register en enige verwijzingen. Een wat onduidelijk maar aardig vormgegeven boek voor kinderen die willen weten hoe medicijnen vroeger werden aangeboden. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412636 | 32 pagina's

Titel Pillen, poeders en andere brouwsels
Auteur John Farndon
Secundaire auteur Venitia Dean ; Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Kill or cure. - Hungry Tomato Ltd., (c)2016. - (The grisly history of medicine)
ISBN 9789463412636
PPN 418129975
Rubriekscode 612.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geneesmiddelen; Geschiedenis
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Geneesmiddelen

Relaties/Serie

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond
Boek

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond (2018-...)

vol.
Uitgeleend
John Farndon