Kleine killers
Boek

Kleine killers ([2018])/ John Farndon, illustraties: Venitia Dean ; vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Ziektes krijg je soms door bacterien, virussen, schimmels en parasieten. Lees allerlei weetjes over deze ziekteverwekkers door de eeuwen heen en de rol van hygïene daarbij. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze uitgave is de Nederlandse vertaling van een van oorsprong Britse uitgave uit 2016. De auteur werkte mee aan enige honderden titels voor kinderen op het gebied van wetenschap. Het maakt deel uit van de reeks 'De griezelige geschiedenis van ziek & gezond'*. Dit deel bespreekt kleine ziekteverwekkers, zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Het boek (bijna A4-formaat) is rijk geïllustreerd met veelal 'griezelige' tekeningen in gedempte kleuren. In korte hoofdstukjes wordt besproken waar ziekteverwekkers vandaan komen, wat de rol is van hygiëne en hoe de ontdekking van microben is gedaan. Hoewel de weetjes op zich aardig zijn en de teksten helder, doet het geheel in vergelijking met de enorme hoeveelheid informatie die op het internet te vinden is enigszins gedateerd aan. Achterin staan tips voor twee Nederlandstalige websites, een lijst met in het boek gebruikte moeilijke woorden en een register. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412629 | 32 pagina's

Titel Kleine killers
Auteur John Farndon
Secundaire auteur Venitia Dean ; Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Killer bugs. - Hungry Tomato Ltd., (c)2016. - (The grisly history of medicine)
ISBN 9789463412629
PPN 418129967
Rubriekscode 601.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheidszorg; Geschiedenis ; Microbiologie; Geschiedenis
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheidszorg

Relaties/Serie

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond
Boek

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond (2018-...)

vol.
Uitgeleend
John Farndon