De pest, pokken en andere plagen
Boek

De pest, pokken en andere plagen ([2018])/ John Farndon, illustraties: Venitia Dean ; vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Vroeger stierven mensen aan besmettelijke ziektes als de Spaanse griep, pokken en de pest. Lees allerlei weetjes over besmettelijke ziekten door de eeuwen heen. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vroeger stierven mensen aan besmettelijke ziektes als de Spaanse griep, pokken en de pest. Gelukkig zijn deze ziektes uitgeroeid, maar andere zijn er nog. In elk hoofdstuk van een dubbele bladzijde wordt ingegaan op een besmettelijke ziekte zoals malaria, de builenpest, tyfus, pokken en cholera. Verteld wordt bv. wat vampiers met de witte pest te maken hebben en welke ziekte een heel leger versloeg. In elk hoofdstuk staan verschillende weetjes, voorzien van een titelkopje en een eenvoudige getekende kleurenillustratie. Op de illustraties zijn bv. zieke mensen afgebeeld en doden die in kuilen worden gegooid. Er komen vele interessante, soms ook heftige weetjes aan bod. Jammer is dat de weetjes niet op chronologische volgorde zijn gezet, de tijdspanne loopt door elkaar. Zodoende is de opbouw niet geheel duidelijk. Achterin het boek (bijna A4-formaat) zijn de ergste epidemieën op een rijtje gezet. Bevat een woordenlijst, register en enige verwijzingen. Deel uit de serie 'De griezelige geschiedenis van ziek & gezond'*. Kinderen komen via dit boek meer te weten over de geschiedenis van besmettelijke ziektes. Wel is een niet al te zwakke maag een vereiste, je moet wel tegen de soms 'gruwelijke' weetjes en illustraties kunnen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412612 | 32 pagina's

Titel De pest, pokken en andere plagen
Auteur John Farndon
Secundaire auteur Venitia Dean ; Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Plague! - Hungry Tomato Ltd., (c)2016. - (The grisly history of medicine)
ISBN 9789463412612
PPN 418129959
Rubriekscode 614.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Epidemieen; Geschiedenis
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Epidemieën

Relaties/Serie

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond
Boek

De griezelige geschiedenis van ziek & gezond (2018-...)

vol.
Uitgeleend
John Farndon