Anarchisme
Boek

Anarchisme een introductie : analyse van heden en verleden, strategieën voor de toekomst ([2018])/ door Tommy Ryan, [vertaald uit het Engels]

Aanwezigheid

Recensie

Betekent een organisatie zonder leiding chaos en wanorde? Waar komen dan de chaos en wanorde in deze georganiseerde wereld vandaan waar de belangen van enkelen de levens van velen beïnvloeden, zo niet bepalen? Gemakkelijk leesbare, korte inleiding in de theorie van het anarchisme door een activistische publicist. Kort en bondig komen de meeste aspecten van deze politieke stroming aan de orde. Anarchisme staat voor een vorm van organisatie waar de belangen van allen tellen, niet alleen die van de leiding. De indeling van dit verhelderende werkje is hiervan afgeleid: waartegen vechten anarchisten, hoe, wie zijn ze, wat doen ze, revolutie en anarchisme, zelforganisatie en directe actie op de werkplek, zelfbestuur, sociale voorzieningen. Doorspekt met prachtige (historische) voorbeelden laat het in het kort meer zien dan menig ander werk. Nuttige begrippenlijst en literatuurlijst. Het laat duidelijk de bedoelingen zien, maar is wel partijdig: zo wordt onder meer weinig ingegaan op de soms gewelddadige praktijken in het verleden. Met enkele zwart-witfoto's. Pocketeditie; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789492937001 | 91 pagina's

Titel Anarchisme : een introductie : analyse van heden en verleden, strategieën voor de toekomst
Auteur Tommy Ryan
Instelling /Vrije Bond, anarchistische zelforganisatie
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Vrije Bond, [2018]
Overige gegevens 91 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling deels gebaseerd op: An introduction to anarchist-communism. - Anarchist Federation (UK)
ISBN 9789492937001
PPN 418933979
Rubriekscode 331.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Anarchisme
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Anarchisme