The Jungle book
Boek

The Jungle book het verhaal van de film (2018)/ bewerkt door Scott Peterson en Johshua Pruett, gebaseerd op het script van Justin Marks ; vertaling [uit het Engels] Laura Hak

Het mensenkind Mowgli is opgevoed door wolven. Hij sluit vriendschap met andere wilde dieren, zoals panter Bagheera en beer Balou. Maar niet alle dieren zijn zijn vriend. Tijger Shere Khan, die mensen haat, wil hem doden. Verhaal gebaseerd op de Disney-film. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Mowgli wordt als jong kind gevonden door een roedel wolven in India. Die voeden hem op als een van hen en hij leert van panter Bagheera en de beer Baloe de wetten van de jungle. Als de tijger Shere Khan, die mensen haat, terugkeert naar hun deel van de jungle en Mowgli wil doden moet hij vluchten. Ternauwernood kan Baloe hem redden als de slang Kaa hem wil opeten. Op zijn tocht door het oerwoud wordt Mowgli gevangengenomen door apen onder leiding van de reusachtige orang-oetang Lowietje. Zij willen dat hij hen vuur brengt uit het dorp waar de mensen wonen. Dankzij Bagheera en Baloe kan Mowgli ontsnappen en als hij een brandende fakkel uit het dorp haalt, gaat hij de strijd aan met de tijger. Een vlot leesbare en spannende vertelling van de Disney-film uit 2016*. Ingedeeld in korte hoofdstukken met een vrij volle bladspiegel zonder illustraties. Op het omslag een filmfoto van de hoofdpersoon en enkele dieren. Pocketformaat uitgave. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047625360 | 225 pagina's

Titel The Jungle book : het verhaal van de film
Uniforme titel The Disney Jungle Book
Instelling /Disney Enterprises
Secundaire auteur Scott Peterson ; Laura Hak ; Justin Marks
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2018
Overige gegevens 225 pagina's - 18 cm
Annotatie Presentatie naast titel: The Disney Jungle Book. - Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises, Inc
ISBN 9789047625360
PPN 41897036X
Genre dierenleven - avonturenroman
Thematrefwoord Wilde dieren ; Vriendschap ; Oerwouden ; India
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Disney's filmbibliotheek
Boek

Disney's filmbibliotheek (2017-...)

vol.
Uitgeleend