Hallo Baby!
Boek

Hallo Baby! dieren ([2018])/ ontwerp: Roger Priddy, illustraties: Holly Jackman ; redactie en productie: Veltman Uitgevers

Herken je de poes, de vis, de schildpad, de panda en de koe? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige gestileerde illustraties van zestien dieren, in zwart-wit en enkele steunkleuren. Vanaf ca. 9 maanden.

Aanwezigheid

Recensie

Dit babyboekje toont zestien gestileerde, grafische tekeningen van dieren, bekend van thuis, boerderij en dierentuin. Ze zijn in willekeurige volgorde en in krachtige, contrasterende kleurvlakken (soms alleen zwart-wit) afgebeeld, tegen een witte of zwarte achtergrond. De naam staat eronder, zonder lidwoord, in grote schreefloze letters. Ondanks de vereenvoudige vormen zijn de dieren goed herkenbaar, op de hond na. Door de contrasterende kleuren en de eenvoudige vormen zal de baby/dreumes gestimuleerd worden om de dieren aan te wijzen. Ook kunnen de geluiden en de namen genoemd worden, zodat het samen 'lezen' de taalontwikkeling bevordert. Het boekje is 'babyproof' uitgevoerd met een glad dik omslag, stevige kartonnen bladzijden en afgeronde hoeken. Voor een jonge baby is het boekje best wel log en zwaar om op te tillen en in te kijken, een dreumes zal hier minder moeite mee hebben. Een leuke kleurrijke uitgave die, ook bij veelvuldig gebruik, lang mee zal gaan. In dezelfde uitvoering verscheen 'Gezichten'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316373

Titel Hallo Baby! : dieren
Uniforme titel Dieren
Auteur Roger Priddy
Instelling /Veltman Uitgevers
Secundaire auteur Holly Jackman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Contrast kartonboekje - Vertaling van: Animals. - London : Priddy Books, (c)2013
ISBN 9789048316373
PPN 416972802
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands