Hallo Baby!
Boek

Hallo Baby! gezichten ([2018])/ ontwerp: Roger Priddy, illustraties: Holly Jackman ; redactie en productie: Veltman Uitgevers

Wat zijn er veel verschillende gezichten ! Er zijn jongens en meisjes, opa's en oma's, mensen kunnen steil haar hebben of krullen, een muts dragen of een bril en verdrietig zijn of blij. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige gestileerde illustraties in zwart-wit en enkele steunkleuren. Vanaf ca. 9 maanden.

Recensie

Hardkartonnen babyboekje over gezichten van mensen, met twee afgeronde hoeken. Het is een kartonboekje rond contrasten, zowel wat betreft illustraties als inhoud: tegenovergestelde begrippen zijn steeds met elkaar verbonden. In totaal worden zestien begrippen geïntroduceerd. Naast geslacht (jongen-meisje, man-vrouw) komen uiterlijke kenmerken aan bod (lang haar-kort haar, steil haar-krullen). Ook voorwerpen die gezichtsbepalend zijn (muts-bril) worden genoemd evenals gezichtsuitdrukkingen (verdrietig-blij). De begrippen oma-opa en wakker-in slaap completeren het geheel. De tekst, gedrukt in een grote, schreefloze letter, is beperkt tot maximaal twee woorden onder de tekeningen. De tegenstellingen in de sterk gestileerde tekeningen worden benadrukt door de ondergrond, steeds staan een zwarte en een witte pagina tegenover elkaar. De tekeningen zijn opgebouwd uit egale, contrasterende vlakken in zwart-wit met een enkele steunkleur. Deel uit de serie 'Hallo baby'!' met uitgaven over o.a. kleuren, spelen en tellen die een ander formaat en uitvoering hebben. Gelijktijdig verscheen in deze uitvoering 'Dieren'*. Vanaf ca. 9 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789048316380

Titel Hallo Baby! : gezichten
Uniforme titel Gezichten
Auteur Roger Priddy
Instelling /Veltman Uitgevers
Secundaire auteur Holly Jackman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Contrast kartonboekje - Vertaling van: Faces. - London : Priddy Books, (c)2013
ISBN 9789048316380
PPN 416972810
Genre Boekstart
Thematrefwoord Tegenstellingen ; Lichaam ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands