Het Ding
Boek

Het Ding ([2018])/ Simon Puttock & Daniel Egnéus, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Op een dag komt het Ding uit de lucht vallen en blijft roerloos liggen. Alle dieren komen kijken. Maar wat is het? Er wordt een hele kermis om het Ding gebouwd. Totdat de dieren er ruzie om krijgen. Ineens stijgt het Ding op en verdwijnt het. Prentenboek met kleurrijke, expressieve illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het Ding is er ineens! Het viel uit de lucht en lag op de plaats waar het was neergekomen, zonder te bewegen en zonder geluid te maken. Vier voorbijgangers besluiten samen voor het Ding te zorgen en het gezelschap te houden. Maar al gauw stromen van alle kanten nieuwsgierige toeschouwers toe en zijn de gesprekken en toespelingen niet van de lucht. Bijzonder, gelaagd prentenboek met een open einde. Het verhaal zit knap in elkaar. Het is geestig en ongedwongen geschreven, maar onderhuids raakt het aan thema's als medeleven, vriendschap, ergens bij horen en vooroordelen. Het Ding zelf en de gebeurtenissen eromheen roepen vragen op en kunnen uitgangspunt zijn voor gesprekken in de klas of thuis. De kleurrijke illustraties in waterverf zijn karakteristiek, expressief en doen soms collageachtig aan. Dieren met levendige ogen, spannende composities en verschillende perspectieven zorgen voor veel kijkplezier. Het verschijnen van het Ding ontaardt in een wereldwijd mediacircus dat naderhand als een kaars uitdooft. Op de kleurrijke schutbladen zweeft het Ding hoog tussen de wolken tegen een felblauwe lucht. Een fascinerend prentenboek. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024579471

Titel Het Ding
Auteur Simon Puttock
Secundaire auteur Daniel Egnéus ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst Simon Puttock ; illustraties Daniel Egnéus - Vertaling van: The thing. - London : Egmont UK Ltd, (c)2017
ISBN 9789024579471
PPN 413301141
Thematrefwoord Vooroordelen ; Vriendschap ; Ruzies ; Angsten
Taal Nederlands