Belle Bijbel
Boek

Belle Bijbel (2018)/ hoofdredactie en ontwikkeling: Eline Hoogenboom en Anne-Mareike Schol-Wetter, redactie en ontwikkeling: Daniëlle de Gelder, Carola van de Kruk, Liesbeth Vos ; auteurs: Sonja Nagtegaal, Martanja Schraa, Marit van Voornveld ; illustraties: Marijke Klompmaker

Bijbeluitgave in alledaags Nederlands voor tienermeiden, voorzien van enkele voor hen speciale bijlagen. Met enige kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijbellezen is voor veel tienermeiden best lastig. Enerzijds omdat de Bijbel zelf vrij moeilijk is, maar meiden vinden het ook lastig om er regelmatig uit te lezen, terwijl ze dat wel willen. Daarom besloot de stichting en de community voor christelijke meiden Huis van Belle in samenwerking met het NBG (Nederlands Bijbelgenootschap) een speciale bijbel te ontwikkelen voor deze meiden. In de hoop dat ze door deze bijbel ontdekken wat de Bijbel hun te zeggen heeft. Het resultaat was een prachtig vormgegeven Belle Bijbel (de Bijbel in Gewone Taal met extra's). Zo bevat die praktische tips om vaker Bijbel te lezen en een aantal extra katernen met daarin uitleg over thema's die aansluiten op de belevingswereld van jonge meiden, zoals: Bijbel, Basics, Be, Beauty, Body, Believe. Ook worden er inspirerende Bijbelse vrouwen uitgelicht. Verder staan er enige kleurenillustraties in, een quiz, gebeden, quotes, een verklarende woordenlijst en verschillende Bijbelleesroosters. Dat alles bij elkaar opgeteld maakt deze Bijbel tot een heel persoonlijk boek voor tienermeiden en daarmee is het een waardevolle aanwinst op de al grote verzameling bestaande Bijbels. Verzorgde dikke uitgave in handzaam formaat met dundrukpapier en twee leeslinten. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089121325

Titel Belle Bijbel
Uniforme titel 00#Bijbel
Instelling /Nederlands Bijbelgenootschap ; /Huis van Belle, Utrecht
Secundaire auteur Eline Hoogenboom ; Sonja Nagtegaal ; Marijke Klompmaker
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2018 - [Utrecht] : Huis van Belle
Overige gegevens 1692, 96 pagina's - illustraties - 19 cm
ISBN 9789089121325
PPN 416461778
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel