Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Fiep in de natuur
Boek

Fiep in de natuur (2018)/ Fiep Westendorp, Jan Paul Schutten, idee en coördinatie: Gioia Smid

Luister in het bos naar een concert! En wat kun je allemaal met schelpen doen? Ga mee op avontuur in de natuur en lees wat je in elk seizoen kunt doen. Met kleurenfoto's en tekeningen uit kinderboeken van Fiep Westendorp zoals Pluk. Vanaf ca, 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fiep in de natuur - en jij DOET mee! In de natuur is van alles te doen, vier seizoenen lang. Een geurtocht met je neus doen en de geheimen van het prikkeldraad ontdekken in de lente. Je eigen bosparfum maken en in de zomer hulpboswachter worden. Een cadeautje voor kabouters maken en paddenstoelenbingo spelen in de herfst en sneeuwsporen speuren in de winter. Stevige handzame uitgave, in samenwerking met Staatsbosbeheer, die voelt als een continue uitnodiging om de natuur in te gaan - van jong tot oud. Voor elk seizoen worden minstens zes ideeën gegeven. Elk idee bevat een aantal realistische natuurfoto's in kleur, afbeeldingen van enkele 'oude bekenden' (Pluk, de dieren uit de Torteltuin, Aagje) en compacte tekstblokjes (informatie - stappenplan - doe-uitnodiging). Tussendoor staan enkele pagina's met een 'tip van de boswachter' en 'vragen aan de boswachter'. De persoonlijke vragen op de startpagina duiden op de mogelijkheid voor een geschenk. Prachtige uitgave van twee kinderboekenkanjers die in geen enkele collectie mag ontbreken. Lezen en leren in en met je omgeving, met al je zintuigen, je hele lijf én een grote portie fun: levenslessen in optima forma. Onder begeleiding met kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021414294 | 116 pagina's

Titel Fiep in de natuur
Auteur Fiep Westendorp
Instelling /Staatsbosbeheer
Secundaire auteur Jan Paul Schutten ; Gioia Smid
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fiep, 2018
Overige gegevens 116 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst: Jan Paul Schutten, illustraties: Fiep Westendorp - Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Staatsbosbeheer
ISBN 9789021414294
PPN 417445342
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurleven
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven