Mijn grote vraag- en antwoordboek
Boek

Mijn grote vraag- en antwoordboek het menselijk lichaam ([2018])/ Anne Royer, illustraties Gérald Guerlais, Patrick Chenot, Laurent Kling, Loïc Méhée ; vertaling [uit het Frans]: Siska Lernout

Waarvoor dienen de nieren? Wat ziet een baby bij zijn geboorte? Wat is een virus? Laat je verrassen door de antwoorden op ruim 200 vragen over het menselijk lichaam. Met grote spiraalband, tabs en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Allerlei vragen die kinderen over het menselijk lichaam kunnen stellen, worden in deze uitgave met roze omslag beantwoord. De vragen zijn via geplastificeerde tabbladen verdeeld over vier thema's: organen en skelet, Het lichaam in beweging, Geboren worden en opgroeien en De gezondheid. Met twee vragen per pagina worden ruim 200 vragen kort beantwoord. Zoals: wat is het grootste bot, wat is kippenvel, hoe weet een moeder dat ze gaat bevallen en waarom moet je bewegen? Kleine grappige stripachtige kleurenillustraties maken de uitgave aantrekkelijk. De gegeven informatie is, mede door de grote variatie in onderwerpen en korte antwoorden, pittig en het taalgebruik niet altijd gemakkelijk. De vrij dikke handzame uitgave met een grote gele spiraal buiten de band heeft stevige geplastificeerde bladzijden, een stevig hardkartonnen, geplastificeerd omslag met elastieken sluiting en een register. In dezelfde opzet verscheen o.a. Het grote vraag- en antwoordboek : paaren? (2018) en 'Mijn grote vraag- en antwoordenboek: de dinosaurussen'* (2017). Hier en daar zal begeleiding nodig zijn. Voor leergierige kinderen die van weetjes houden vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059245006 | 108 pagina's

Titel Mijn grote vraag- en antwoordboek : het menselijk lichaam
Uniforme titel Het menselijk lichaam
Auteur Anne Royer
Secundaire auteur Gérald Guerlais ; Siska Lernout
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2018]
Overige gegevens 108 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Dis-moi! : les chevaux! - Parijs : Larousse, (c)2016
ISBN 9789059245006
PPN 417808070
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde