De antwoorden op de grote vragen
Boek

De antwoorden op de grote vragen (2018)/ Stephen Hawking, vertaald [uit het Engels] door Rob de Ridder

De beroemde Britse kosmoloog Stephen Hawking (1942-2018) over grote vragen zoals het bestaan van God, buitenaards leven, zwarte gaten, tijdreizen, artificiele intelligentie en de toekomst van de mensheid.

Aanwezigheid

Recensie

In maart 2018 overleed de prominente natuurkundige Stephen Hawking. Als iemand die zich intensief met de kosmos bezighield, kreeg hij veel vragen van mensen die aan zingevingsvragen grenzen. Hawking probeerde deze altijd vanuit zijn natuurwetenschappelijke knowhow te benaderen. Dit is zijn laatste boek waar hij aan werkte toen hij overleed. Op luchtige maar toch ook serieuze toon behandelt hij vragen over het bestaan van God, buitenaards leven, zwarte gaten en tijdreizen, de toekomst van de mensen op Aarde en in de ruimte, kunstmatige intelligentie en over de toekomst. Naast realistisch was Hawking ook hoopvol dat de mens uiteindelijk via wetenschap tot een inzicht zou komen over de uit te stippelen koers voor de toekomst. Die hoop en bevlogenheid spreken op iedere bladzijde uit dit boek en werken inspirerend. Bij vlagen is dit boek lastige kost, met name de delen over de kosmologie. Niettemin is dit het laagdrempeligste boek. Met voorwoord van acteur Eddie Redmayne die Haking speelde in 'The Theory of Everything', een introductie van vriend en natuurkundige Kip Thorne én een nawoord van schrijfster en dochter Lucy Hawking.

Specificaties

Nederlands | 9789000365043 | 263 pagina's

Titel De antwoorden op de grote vragen
Auteur S.W. Hawking
Secundaire auteur Eddie Redmayne ; Kip Thorne ; Lucy Hawking ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Spectrum, 2018
Overige gegevens 263 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Voorwoord Eddie Redmayne. - Inleiding Kip Thorne. - Nawoord Lucy Hawking - Vertaling van: Brief answers to the big questions. - London : John Murray, 2018
ISBN 9789000365043
PPN 418241082
Rubriekscode 504
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenschap
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenschap