Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Silvester ...en de verdwaalde wolf
Boek

Silvester ...en de verdwaalde wolf ([2018])/ Willeke Brouwer

Silvester gaat met zijn klas op kamp. Dan wordt er een wolf gezien in de buurt van IJsselbroek. Silvester en de Keet gaan op onderzoek uit. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het zesde deel over Silvester die in het eerste deel vanuit de stad verhuisd is naar een klein plaatsje op het platteland. In dit verhaal gaat hij met zijn klas op kamp, zoekt hij een wolf, zingt hij een lied van Bach en is er sprake van dat het dorpje een opvangcentrum voor asielzoekers en studenten krijgt. Het is opgebouwd in korte overzichtelijke hoofdstukken, die uit losse scènes bestaan, waarbij de verhaallijnen niet worden uitgewerkt. Het is vormgegeven als een graphic novel, waarin Silvester zelf op een droge manier zijn verhaal vertelt. Zijn taalgebruik is grappig eigentijds en eigenwijs. De goed leesbare teksten worden afgewisseld met tekeningen en plattegronden, vaak met informatieve teksten (bijvoorbeeld over vluchtelingen), waardoor het ook aantrekkelijk is voor kinderen die niet graag lezen. Het lettertype is groot en schreefloos, waarbij verschillende formaten gebruikt worden. Op het aantrekkelijke omslag staat Silvester met een foto van de wolf op zijn telefoon en zijn naam, waarbij de 'i' in zijn naam is doorgehaald en vervangen door een u. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622687 | 219 pagina's

Titel Silvester ...en de verdwaalde wolf
Uniforme titel Sulvester ... en de verdwaalde wolf
Auteur Willeke Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 219 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Op omslag en titelpagina is de "i" van Silvester is doorgestreept en erboven staat een u - Op omslag: Met veel paniek en actie
ISBN 9789026622687
PPN 418267960
Genre detectiveroman - dierenleven - humoristische roman
Thematrefwoord Wolven ; Werkweken (onderwijs)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Silvester
Boek

Silvester (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Willeke Brouwer