Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De sneeuwengel
Boek

De sneeuwengel ([2019])/ Lauren St John, illustraties van Catherine Hyde ; vertaling [uit het Engels]: Loes Randazzo ; redactie: Marieke de Geus

Makena (11, ik-persoon) groeit onbezorgd op in Nairobi en heeft maar een droom: bergen beklimmen, net als haar vader. Maar als plotseling haar ouders om het leven komen, belandt ze in de sloppenwijken. Het albinomeisje Snow helpt haar te overleven. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 11-jarige Makena heeft een goed leven in de Keniaanse stad Nairobi. Met haar vader, een berggids, deelt ze de liefde voor bergen. Makena's wereld stort in, als haar ouders plotseling om het leven komen. Een oom en tante die haar aanvankelijk opvangen, blijken zelfzuchtige mensen te zijn. Daardoor komt Makena terecht in een sloppenwijk van Nairobi, die gevaarlijker blijkt dan het grootste gevaar in de bergen. Ze sluit er vriendschap met Snow, een albinomeisje dat haar leert dagelijks te kijken naar magische geluksmomentjes. Doordat een liefdadigheidsinstelling zich over haar ontfermt, overleeft ze de sloppenwijk en krijgt ze een nieuwe familie in Schotland. Hier zijn de bergen anders, maar net zo betoverend als in Kenia. Het verhaal, verteld vanuit het perspectief van Makena, komt wat moeilijk op gang. Pas nadat ze er alleen voor staat, wordt het boeiend, maar gaat het te snel. Het veelvuldige gebruik van Swahili-taal maakt het lezen soms wat lastig. Specifieke problemen worden slechts aangestipt. Met enkele paginagrote zwart-witillustraties. Vertaling van 'The snow angel'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493007024 | 323 pagina's

Titel De sneeuwengel
Auteur Lauren St John
Secundaire auteur Catherine Hyde ; Loes Randazzo ; Marieke de Geus
Type materiaal Boek
Uitgave Ootmarsum : Randazzo, [2019]
Overige gegevens 323 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The snow angel. - London : Zephyr, 2017
ISBN 9789493007024
PPN 418060967
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Weeskinderen ; Rouwproces ; Kenia ; Armoede ; Gebergte
Taal Nederlands