Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Door dik en dun
Boek

Door dik en dun ([2018])/ Nele Neuhaus, vertaald uit het Duits door Leny van Grootel

Charlotte heeft met haar paard Won Da Pie een heel belangrijke wedstrijd gewonnen. De wereld lijkt voor haar open te liggen, maar niet iedereen is even blij voor haar. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Je bent vijftien, je wint een belangrijke wedstrijd met je paard Won Da Pie. Dat heb je zo goed gedaan dat je wordt uitgenodigd om te trainen in de nationale selectie. Het klinkt geweldig, maar het noodlot slaat al snel toe. Een van je vroegere vriendinnen kan haar jaloezie niet verbergen. Snel daarna staat een gemeen filmpje over jou op internet. Je wordt telefonisch bedreigd. De oude stal waar ook Won Da Pie zijn plek heeft, blijkt midden in de nacht in brand te staan. Wanneer houdt het op? Zesde deel uit de serie 'Charlottes droompaard'*. Dit verhaal begint rustig, maar na twee hoofdstukken volgt de ene actie na de andere. Er komt meidenvenijn in voor, pesterijen maar ook vriendschap en solidariteit. Het verhaal is chronologisch geschreven. De karakters van de hoofdpersonen (meiden) zijn redelijk uitgewerkt en uiteraard werkt dit verhaal toe naar een happy end waarin een snelle oplossing volgt. Het omslag doet wat oubollig aan. Al met al een spannend verhaal met veel actie, geschikt voor meiden vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114145 | 220 pagina's

Titel Door dik en dun
Auteur Nele Neuhaus
Secundaire auteur Leny van Grootel
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2018]
Overige gegevens 220 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Durch dick und dünn. - Stuttgart : Planet! in Thienemann-Esslinger Verlag GmbH, (c)2018. - (Charlottes Traumpferd)
ISBN 9789025114145
PPN 419050140
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Branden ; Jaloezie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Charlottes droompaard
Boek

Charlottes droompaard (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Nele Neuhaus