Kerstmis
Boek

Kerstmis (2018)/ met illustraties van Lisa Jones & Edward Underwood, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Baby gaat buiten spelen in de sneeuw en maakt met papa een sneeuwpop. Binnen is het lekker warm bij het vuur en is de kerstboom mooi versierd. En wie komt er cadeautjes brengen als Boeba Baby slaapt? Vierkant stoffen babyboekje met opgevulde pagina's, helder gekleurde tekeningen en een knisperelement. Met bevestigingslus. Vanaf ca. 3 maanden.

Recensie

Mooi uitgevoerd, lekker zacht stoffen babyboek over Kerstmis. De vijf bladen zijn gevuld met dik schuimrubber, waarvan één met knisperelement. Op de illustraties in heldere, sprekende kleuren (overwegend fris rood, helder blauw, geel en groen) is Boeba Baby te zien in de kersttijd. Buiten sneeuwt het, binnen is het lekker warm bij de open haard en is de kerstboom mooi versierd. Buiten zit een vogeltje in de dennenboom en staat een aangeklede sneeuwpop. Aan het eind komt de kerstman met een zak en is Boeba te zien naast een groot ingepakt cadeau. De plaatjes zijn onafhankelijk van elkaar te bekijken; de eenvoudige tekst vertelt in een enkele regel wat er te zien is en nodigt uit tot samen praten en benoemen. Voorop een knalrood hert omgeven door blauwe hulstbladeren; met een klittenbandlus is het boekje te bevestigen aan stoeltje of buggy. Wordt geleverd in een kartonnen doosje met venster*. Eerder verschenen twee vergelijkbare babyboekjes over Boeba Baby op de boerderij en over dieren (2017). Vanaf ca. 3 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789025769307

Titel Kerstmis
Auteur Lisa Jones
Instelling /Nosy Crow, London
Secundaire auteur Edward Underwood ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Ondertitel op achterzijde: Een piepklein verhaaltje voor piepkleine mensen. - In colofon: (c)Tekst: Nosy Crow Ltd. - Achter doos vermeldt: Baby's eerste verhaaltje - Vertaling van: Christmas. - (c)2018
ISBN 9789025769307
PPN 417992068
Genre Boekstart - kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Stoffen boeken
Taal Nederlands